Оцінка стійкості системи зв’язку та радіотехнічного забезпечення - С.А. Макаров; С.П. Бєляк; О.В. Висоцький (Системи озброєння і військова техніка, 2020)
У роботі проводиться аналіз кількісних показників стійкості системи зв’язку та радіотехнічного забезпечення. Обґрунтовуються шляхи підвищення завадостійкості системи зв’язку та радіотехнічного забезпечення за рахунок покращення енергетичної, структурної та інформаційної скритності сигналів радіоелектронних засобів системи при використанні шумоподібних хаотичних сигналів. Визначено показники стійкості системи  зв’язку та радіотехнічного забезпечення: живучості, надійності та завадостійкості. Розроблено організаційно-технічні заходи забезпечення стійкості системи зв’язку та радіотехнічного забезпечення.