БІОМАРКЕРИ В РАННІЙ ДІАГНОСТИЦІ ГОСТРОГО ПОШКОДЖЕННЯ НИРОК У ДІТЕЙ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ) - М. Гончарь; І. Галдіна; А. Жуйборода; А. Левченко (Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 2025)
Діагностика гострого пошкодження нирок є одним з найактуальніших питань сучасної педіатрії. Класичним методом діагностики гострого пошкодження нирок залишається визначення рівня швидкості клубочкової фільтрації, креатиніну в сироватці крові та діурезу. В останні 10-15 років  проводиться активний пошук і дослідження нових біомаркерів (БМ) гострого пошкодження нирок.