ЕКОНОМІКА СТРУКТУРОУТВОРЮВАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ БАЗОВОЇ ХІМІЇ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРОБЛЕМИ - Г.З. ШЕВЦОВА; Н.В. ШВЕЦЬ (Економіка та право, 2024)
Досліджено актуальні тенденції розвитку базового хімічного виробництва та його ключових суб’єктів. Показано, що поточний відновлювальний галузевий тренд існує на тлі збереження системних дисбалансів і неоднозначних результатів структуроутворювальних підприємств. Виявлена висока залежність економіки великих виробників основної хімії від інституційних та інших позаекономічних чинників. Зроблено висновок про важливість модернізації підприємств сектору в контексті актуальних світових тенденцій інноваційного розвитку і формування бізнес-стратегій неоіндустріального стрибка.