До питання експертної оцінки пошуків підземних вод в Кіровоградської області - В.К. Свистун; О.П. Лазебник; П.Г. Пігулевський (Геофизический журнал, 2025)
Розглянуто результати експертного оцінювання електророзвідувальних робіт на території Кіровоградської області з урахуванням зведених великомасштабних гравіметричних карт. Було переінтерпретовано результати пошуків підземних вод у тріщинуватій зоні кристалічних порід архею—протерозою. Використання гравірозвідувальних даних значно підвищує ефективність робіт з виділення та локалізації обводнених порід і зменшує економічні витрати під час пошуків підземних вод. Запропонований комплекс геофізичних робіт можна використовувати як удосконалену методику пошуку питних підземних вод на територіях, обумовлених, як особливостями геологічної будови Українського щита, так і впливом техногенних чинників (житлові й промислові комунікаційні мережі та інші антропогенні складові).