Фінансово-аналітична діяльність як базис управління фінансовими та матеріальними ресурсами підприємств - Maxim Khatser (Менеджмент та підприємництво: тренди розвитку, 2024)
Стаття присвячена формуванню нових наукових рішень щодо дослідження впливу фінансово-аналітичної діяльності на управління фінансовими та матеріальними ресурсами на українських підприємствах. Розкрита наукова та практична необхідність підвищення ефективності фінансово-аналітичної діяльності в межах управління фінансовими та матеріальними ресурсами на підприємствах України. Метою статті є розкриття глибини та напрямів ефективного впливу фінансово-аналітичної діяльності на управління фінансовими та матеріальними ресурсами на українських підприємствах в умовах переходом економіки країни на постіндустріальну модель розвитку та боротьби проти російської військової агресії. Методологія: використано комплекс загальних та спеціальних методів на емпіричному і теоретичному рівнях, таких як: метод літературного аналізу для визначення сутності термінів «діяльність» «фінансова діяльність», «аналітична діяльність», «управління», «фінансові ресурси», «матеріальні ресурси», «управління фінансовими ресурсами», «управління матеріальними ресурсами», «фінансово-аналітична діяльність на підприємстві»; метод абстрагування для визначення взаємозв’язку фінансово-аналітичної діяльності з управлінням фінансовими і матеріальними ресурсами на підприємстві; методи індукції та дедукції для визначення напрямів впливу фінансово-аналітичної діяльності та управління фінансовими і матеріальними ресурсами на підприємстві; методи аналізу та синтезу для розробки шляхів підвищення ефективності фінансово-аналітичної діяльності, а також впливу фінансово-аналітичної діяльності на управління фінансовими і матеріальними ресурсами на підприємстві; методи систематизації, групування і логічного узагальнення для систематизації інформації, формування висновків і наукових пропозицій статті. Результати: розкрито глибину та напрями ефективного впливу фінансово-аналітичної діяльності на управління фінансовими та матеріальними ресурсами на українських підприємствах в умовах переходом економіки країни на постіндустріальну модель розвитку та боротьби проти російської військової агресії.