کارایی سرمایه‌گذاری و افشای ریسک در گزارش‌های مالی - یادگار محمدی; آیت اله ابراهیمی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2020)
پژوهش حاضر، با هدف مطالعه اثر افشای ریسک در گزارش‌های مالی بر کارایی سرمایه‌گذاری انجام‌گرفته است. به‌طور مفهومی کارایی سرمایه‌گذاری زمانی حاصل می‌شود که شرکت‌ها تنها در پروژه‌های باارزش فعلی خالص مثبت، سرمایه‌گذاری نمایند. افشای ریسک یکی از پدیده‌هایی است که با کاهش عدم تقارن اطلاعاتی بر کارایی سرمایه‌گذاری تأثیرگذار خواهد بود. جامعه آماری این پژوهش شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری آن شامل انتخاب 139 شرکت طی دوره هفت‌ساله 1390 تا 1396 است. روش نمونه‌گیری، حذف نظام‌مند و روش مورداستفاده برای برآورد الگو، روش رگرسیون چندمتغیره با استفاده از تخمین داده‌های تلفیقی با اثرات ثابت است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه‌ها نشان می‌دهد که رابطه مستقیم و معنی‌داری میان افشای ریسک و کارایی سرمایه‌گذاری شرکت‌های فعال در بازار بورس ایران وجود دارد، به‌طوری‌که با افزایش میزان افشای ریسک شرکت‌ها در گزارش‌های مالی سالانه، بر کارایی سرمایه‌گذاری آنها افزوده می‌شود. همچنین بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد اندازه شرکت‌ها رابطه مستقیم و معنی‌داری با کارایی سرمایه‌گذاری و رابطه منفی و معنی‌داری با سرمایه‌گذاری بیشتر‌ازحد و سرمایه‌گذاری کم‌ترازحد دارد.