ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ КОРМОВИРОБНИЦТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ - O.T. Levandivskyi (Aktualʹnì Problemi Rozvitku Ekonomìki Regìonu, 2025)
У статті досліджується кормовиробництво з позиції товарного виробництва. Проведено аналіз досвіду розвинених країн світу щодо означеної проблематики з метою його подальшої імплементації в українських умовах. Актуальний стан товарного кормовиробництва в Україні характеризується нагальною потребою в залученні інвестиційних ресурсів та адаптації світових практик розвитку даної галузі. У розвинених економіках кормовиробництво функціонує як відокремлена промислова сфера, що базується на застосуванні прогресивних технологій виробництва, заготівлі, зберігання та логістики. З огляду на це, сучасне товарне кормовиробництво в Україні потребує розробки інвестиційної стратегії як комплексної системи довгострокових цілей інвестиційної діяльності, детермінованих загальними завданнями розвитку галузі та інвестиційною парадигмою, а також визначення оптимальних шляхів їх досягнення з урахуванням досвіду високорозвинених країн.