SOCIALINIÅ² MEDIJÅ² RAIÅ KA INTEGRUOTÅ² MARKETINGO KOMUNIKACIJÅ² KONTEKSTE - IndrÄ— PetrikÄ—; JÅ«ratÄ— MaÅ¡ÄinskienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2016)
Technologiniai pokyÄiai lemia ir socialinius visuomenÄ—s pokyÄius. Pastebima, jog daugumos visuomenÄ—s nariÅ³ tarpusavio bendravimas didele dalimi persikelia Ä¯ virtualiÄ… erdvÄ™, Å¾monÄ—s vis aktyviau naudojasi socialinÄ—mis medijomis. BÅ«tent socialinÄ—s medijos sukÅ«rÄ— naujÅ³, patraukliÅ³ bÅ«dÅ³, leidÅ¾ianÄiÅ³ Å¾monÄ—ms komunikuoti virtualioje erdvÄ—je, burtis Ä¯ bendruomenes, dalintis svarbia ir aktualia informacija ir kt. KokybiÅ¡ka ir efektyvi verslo organizacijÅ³ komunikacija su tikslinÄ—mis vartotojÅ³ grupÄ—mis yra vienas iÅ¡ esminiÅ³ veiksniÅ³, padedanÄiÅ³ verslo organizacijoms sÄ—kmingai konkuruoti rinkoje. TaÄiau tam, kad organizacija galÄ—tÅ³ Ä¯gyti tvirtÄ… konkurencinÄ¯ pranaÅ¡umÄ…, visos jos taikomos marketingo komunikacijos formos ir Å¾inutÄ—s privalo bÅ«ti tarpusavyje suderintos, t.y. savo veikloje verslo organizacijos turi taikyti integruotÄ… marketingo komunikacijÄ…. Tiek Lietuvos, tiek uÅ¾sienio moksliniuose darbuose pasigendama socialiniÅ³ medijÅ³ raiÅ¡kos integruotÅ³ marketingo komunikacijÅ³ kontekste atskleidimo. Tad formuluojamas tyrimo objektas â€“ integruotÅ³ marketingo komunikacijÅ³ priemonÄ—s, naudojamos socialinÄ—se medijose. Tyrimo tikslas. Å iuo straipsniu siekiama praktiÅ¡kai iÅ¡tirti socialiniÅ³ medijÅ³ raiÅ¡kÄ… integruotÅ³ marketingo komunikacijÅ³ kontekste. Remiantis mokslininkÅ³ atliktÅ³ tyrimÅ³ duomenimis galima teigti, jog verslo organizacijos gali sÄ—kmingai vykdyti komunikacijÄ… socialinÄ—se medijose, kadangi kai kuriose socialinÄ—se medijose aktyviÅ³ vartotojÅ³ skaiÄius yra gana didelis. Be to, vartotojai daÅ¾nai naudojasi socialinÄ—mis medijomis ir yra susijÄ™ su daugeliu kitÅ³ asmenÅ³, su kuriais nuolat bendrauja. Apjungus integruotÅ³ marketingo komunikacijÅ³ svarbÄ… bei socialiniÅ³ medijÅ³ populiarumÄ… galima teigti, jog verslo organizacijoms tampa labai svarbu integruotas marketingo komunikacijas panaudoti galimuose socialiniÅ³ medijÅ³ kanaluose ir taip pasiekti maksimalÅ³ komunikacijos su tikslinÄ—mis vartotojÅ³ grupÄ—mis efektyvumÄ….