ВИКОРИСТАННЯ ВАКУУМ-ТЕРАПІЇ НА ЕТАПАХ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ СИНДРОМУ ДІАБЕТИЧНОЇ СТОПИ - P. О. Gerasymchuk; D. B. Fira; А. V. Pavlyshyn (Клінічна хірургія, 2017)
Вакуумна терапія гострих та хронічних ран використана в комплексі хірургічного лікування 228 хворих з приводу синдрому дібетичної стопи (СДС). Встановлено позитивну місцеву та системну дію цього методу лікування ранових дефектів. Вакуумна терапія ран забезпечує стабілізацію клінічного перебігу ранового процесу, покращення мікроциркуляції, зменшення їх мікробного забруднення, стимулювання регенераторних процесів, усунення ендогенної інтоксикації.