Пошуки національного «Я» у творчості діячів Українського Відродження кінця ХVIII — кінця XX ст. - В. Г. Лєвіна (Культура України)
Досліджено погляди діячів української культури на своє національне «Я» та національну спільноту від кінця ХVІІІ ст. й до часів Незалежності. Здійснений огляд надає підстав стверджувати, що усвідомлення національної ідентичності у творчості вітчизняних культурних діячів є окремою галуззю культурфілософської україністики, що безперервно розвивалася, незважаючи на зовнішні втручання влади, й фактично являє собою теоретичну свідомість українського національного відродження.