Характеристика засобів і форм професійного навчання у вищій школі як складових педагогічної системи - Viktoriya Bilyk (Педагогічний дискурс, 2013)
Розглянуто сутність терміна «педагогічна система» та її складові компоненти. Наведено характеристику засобів і форм професійного навчання майбутніх фахівців у вищій школі як складових компонентів педагогічної системи. Наведено класифікацію форм навчання та розглянуто сучасні організаційні форми навчання. Аргументовано переваги впровадження концентрованого навчання. Висвітлено питання використання засобів навчання у вищій школі, у тому числі акцентовано увагу на комп’ютерних засобах навчання. Відмічено необхідність комплексного використання засобів навчання у професійній підготовці майбутніх фахівців.