Динаміка демографічних трансформацій міграційних потоків біженців у світовому співтоваристві - V. M. Sheyko (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Розглядаються демографічні питання, зокрема процеси міграції населення. Проаналізовано причини міграції біженців, склад міграційних потоків біженців, забезпечення їх захисту, співпрацю народів в означених процесах. При цьому виокремлено висвітлення тематичних аспектів дитячої міграції біженців та її особливостей у різних регіонах світу.