ДЕРЖАВНА КЛІМАТИЧНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ: ПРАВОВА ЕВОЛЮЦІЯ - Віктор БОГУН (Економіка та право, 2025)
Розглянуто історико-правовий аспект регулювання відносин, що виникають під час формування та реалізації державної кліматичної політики. Проаналізовано значний масив нормативно-правових актів, на основі якого показано трансформацію законодавства держави від фрагментарного регулювання окремих питань у сфері клімату до ухвалення системного законодавчого акта, що покликаний сприяти подальшій розбудові національної кліматичної політики України. Зроблено висновок про формування в Україні правового інституту кліматичних норм.