РОЛЬ ПРОЦЕСІВ ПЕРОКСИДАЦІЇ В МЕХАНІЗМАХ ПАТОГЕНЕЗУ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ЦИРОЗУ ПЕЧІНКИ - О. F. Dzygal; Zh. О. Novikova; Yu. E. Коkorina; R. S. Vastyanov (Клінічна хірургія, 2017)
Вступ. Лікування хворих з приводу цирозу печінки (ЦП), печінкової недостатності та їх ускладнень, а також запального і фіброзного ураження паренхіми печінки є актуальною проблемою хірургічної гастроентерології. Ефективність діагностики й лікування дифузних захворювань печінки недостатня. Нами проведені фундаментальні дослідження для з’ясування механізмів патогенезу некрозу гепатоцитів.