ЗАКОНОДАВСТВО ПРО СПЕЦІАЛЬНІ ДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАФТОГАЗОВИМИ РОДОВИЩАМИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ - Г.Д. ДЖУМАГЕЛЬДІЄВА; М.О. КУЛИК (Економіка та право, 2024)
Визначено напрями вдосконалення законодавства щодо надання спеціальних дозволів на користування нафтогазовими надрами та приведення наявного порядку у відповідність до вимог ЄС. Аргументовано обмеження видів неконкурентного способу надання спеціальних дозволів, а також обґрунтовані напрями підвищення ролі інноваційної складової при визначенні переможця — отримувача спеціального дозволу.