Статево-вікова структура населення м. Харкова як основа його демографічного капіталу - Катерина Сегіда (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2016)
В статті визначено сутність демографічного капіталу. Представлено статево-вікову структуру населення як основу формування демографічного капіталу. Розглянуто закономірності формування статево-вікової структури населення міста Харкова. Визначено співвідношення розподілу населення за статтю та віком. Розраховано основні демографічні показники, визначено демографічне навантаження та особливості його розподілу за основними групами населення. Проаналізовано статеве співвідношення населення міста, визначено вік балансування. Окреслено коло питань для подальшого вивчення структури населення як основи формування демографічного капіталу міста.