Про необхідність кодифікації трудового законодавства України - N. A. Tsyhanchuk (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті розглядається необхідність кодифікації трудового законодавства - прийняття нового Трудового кодексу, яким будуть регулюватися відносини праці з урахуванням стандартів міжнародного права та права Європейського Союзу, а також з урахуванням запровадження на території України воєнного стану та необхідності залучення іноземних працівників для відбудови України після закінчення війни. При підготовці проекту кодексу потрібно враховувати, що Україна, як кандидат на вступ до Європейського Союзу, повинна адаптувати своє трудове законодавство до норм ЄС але при цьому залишити ті норми національного законодавства, які мають гарне застосування на практиці, а закріплені ними права при реалізації не породжують трудових спорів.