ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ПРОМИСЛОВОСТІ В КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦІЛЕЙ ДЕРЖАВНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ - С.Л. ШУЛЬЦ; О.М. ЛУЦКІВ (Економіка та право, 2024)
У статті здійснено аналіз інноваційної активності промисловості України за 2014-2019 рр. Проаналізовано потенціал регіонів України щодо винаходів і корисних моделей. Оцінено пріоритетні напрями винахідницької активності у промисловості та розподіл за технічними напрямами на винаходи від вітчизняних та іноземних заявників. Здійснено аналіз динаміки високотехнологічного експорту в регіонах України у 2014-2019 рр. Подано пропозицій щодо запровадження низки заходів в контексті реалізації державної регіональної політики для стимулювання інноваційного розвитку промисловості.