Мультикультуралізм і питання мовно- культурної ідентичності - Оксана Олександрівна Білецька (Культура і мистецтво у сучасному світі, 2019)
Мета роботи – дослідити мовно-культурну ідентичність як засіб самосвідомості та самоідентифікації в контексті мультикультуралізму. Методологія дослідження базується на використанні таких методів як вивчення, аналіз та узагальнення з метою розкриття поняття мовно-культурної ідентичності, яка залежить від сучасної світової культурної неоднорідності та відродження культурних ідентичностей з культурами, що збагачують один одного. Наукова новизна полягає у розкритті проблеми мовної та культурної ідентичності як засобу самосвідомості та самоідентифікації в контексті мультикультуралізму як культурологічного явища. Висновки. Існування мовної та культурної ідентичності найяскравіше відображується в соціальному вираженні особистості як представника етносу і це послаблює сучасні тенденції глобалізації, сприяючи відродженню етнічної самосвідомості, які в умовах сьогодення відбуваються одночасно з процесом асиміляції.