Методика оцінки і кількісного опису параметрів областей локалізації поляризаційних векторів розсіювання радіолокаційних об'єктів - Романюк А.О.; Петрушенко М.М. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
У статті показано, що одним із шляхів підвищення інформативності прийнятих радіолокаційних сиг-налів, у порівнянні з відомими, є застосування методу повного поляризаційного зондування. Зазначений ме-тод дозволяє використовувати в якості ознак розпізнавання сам поляризаційний вектор розсіювання, в якому закладена сукупність властивостей об'єкта. Проведено аналіз досліджень і публікацій в області за-стосування методу повного поляризаційного зондування, який показав, що для вирішення задачі розпізна-вання радіолокаційних об'єктів недостатньо вивчено питання оцінки параметрів області локалізації поля-ризаційного вектору розсіювання. Для вирішення даного питання були вивчені: поляризаційні властивості сигналів при повному поляризаційному зондуванні; геометрична інтерпретація і фізичний зміст області локалізації поляризаційного вектора розсіювання; розроблена методика оцінки та кількісного опису пара-метрів області локалізації поляризаційного вектора розсіювання радіолокаційних об'єктів. Отримані ре-зультати доцільно використовувати при модернізації існуючих або при створенні нових РЛС з метою роз-пізнавання радіолокаційних об'єктів.