Соціокультурне програмування сфери здорового способу життя населення України - I. M. Nakolonko (Культура України, 2017)
Доведено, що існуючі в Україні уявлення щодо популяризації здорового способу життя пов’язані з радянськими соціокультурними практиками та не відповідають умовам сучасного суспільства. Поширення здорового способу життя на основі спеціальних практик та проектного підходу має формуватися як складова модернізації України. Наголошено, що цільовий соціокультурний проект щодо формування здорового способу життя українського суспільства сприятиме розумінню соціокультурного концепту здоров’я, фундаментальним змінам у культурі дозвілля, культурі тіла, тілесних практиках.