Удосконалена сукупність принципів застосування сил і засобів маскування військових об’єктів від технічних засобів повітряної розвідки та наведення зброї противника - В.В. Коваль (Системи озброєння і військова техніка, 2020)
Зростання можливостей сучасних технічних засобів повітряної розвідки та наведення зброї (ТЗПРНЗ), нові форми та способи дій повітряного противника обумовлюють необхідність суттєвого підвищення ефективності проведення заходів маскування військових об’єктів. В статті, з урахуванням особливостей застосування ТЗПРНЗ в сучасних операціях (бойових діях) визначено сукупність принципів застосування сил і засобів маскування військових об’єктів, яка ґрунтується на базових принципах маскування, вимогах до застосування сил і засобів маскування в операціях (бойових діях) та додатково враховує принципи мінімальної достатності та інтероперабельності.