Трансформація феномену книги та книжної культури в епоху постмодерну - I. A. Kurylenko (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Розглянуто проблемні питання, пов’язані з дослідженням феномену книги та книжної культури в епоху постмодерну. Осмислюються деякі підходи щодо визначення характерних ознак, типології та сутності означеного культурного явища. Досліджуються особливості культури читання книги в період масової комп’ютеризації. Уточнюється складна структура текстової діяльності посткниги, зокрема акцентується на її інтелектуальній будові, що чітко узгоджується з моделлю лабіринту. Відповідно конкретизується поняття «лабіринту», що характеризується численними інтелектуальними поворотами і заплутаними сюжетними ходами, а також експериментуванням письменників зі змістом і формою текстового матеріалу посткниги.