Аналіз результатів експериментальних випробувань гідромашин різних конструкцій - Григорій Аврунін; Ірина Рибалко; Михайло Подригало; Ірина Мороз; Олексій Коваль (Mechanics and Advanced Technologies, 2025)
Виявлення впливу конструктивних особливостей аксіально і радіальнопоршневих гідромашин на об’ємні, гідродинамічні і механічні  витрати потужності на основі аналізу  результатів випробувань насосів і гідромоторів, які опубліковані  фірмою Innas. Об’єктом дослідження є характеристики  і конструкції об’ємних насосів  і гідромоторів  однакового робочого об’єму, які  отримані фірмою Innas при порівняльних випробуваннях за методикою ISO 4409. Проаналізовані залежності дренажних витоків робочої рідини, втрат крутного моменту  та ККД гідромашин від тиску і частоти обертання. Вирішена проблема надання  інженерам-конструкторам та студентам-магістрам знань щодо впливу  конструктивних особливостей  поршневих гідромашин на втрати потужності і ККД. За результатами  проведеного аналізу дано пояснення отриманим результатам  випробувань щодо їх зв’язку з конструктивними   особливостями гідромашин. Дана спроба оцінки впливу температурної і силової деформацій  поршневих груп на витоки  робочої рідини в конструкціях Innas, відомих  аксіальнопоршневих гідромашинах і  гідромашинах з шариками-поршнями. Показано, що типи поршневих груп та розподільних вузлів суттєво впливають на втрати потужності і ККД гідромашин. Завдяки конструктивним і технологічним досягненням фірми  Innas   при створенні  нових поршневих груп  можливе отримання малих радіальних зазорів між сферичними поршнями і тонкостінним циліндрами завдяки їх деформаційним  властивостям. Отримані результати корисні для розробників гідромашин, фахівців зі створення гідроприводів та студентів-магістрів.