Аналіз нормативно-правової бази щодо паспортизації підрозділів радіотехнічних військ - В.Й. Климченко; О.В. Бєлавін; В.О. Тютюнник; А.А. Лук’янчиков (Системи озброєння і військова техніка, 2020)
Проведено порівняльний аналіз світового досвіду визначення гранично допустимих рівнів електромагнітних полів в радіочастотному діапазоні для різних категорій населення з нормами та правилами щодо електромагнітної безпеки населення, які визначаються чинними в Україні нормативними документами. Виявлена низка протиріч в існуючій нормативно-правовій базі, які спричиняють викривлення в оцінюванні реально створюваної радіотехнічними підрозділами загрози населенню та довкіллю. Запропоновано науково обґрунтовані норми гранично допустимих рівнів електромагнітних полів, створюваних радіолокаційними засобами радіотехнічних військ, для населення і для осіб бойових обслуг, які зазнають професійного опромінювання.