Сприйняття Рьоан-Дзі - Andrew J. Svedlow (Культура України, 2017)
У храмі Рьоандзі в Кіото розташований найвідоміший у Японії сад каменів. Камені розміщені так, що з будьякого кута побачити всю композицію неможливо. Щодо цього саду, як і будьякого витвору мистецтва, можливі різні інтерпретації. Висвітлено зв’язок між естетичними теоріями за часів створення саду та сучасними поглядами на природу і мистецтво, розглянуто важливість місця медитації в естетичному досвіді. Проаналізовано суворість і простоту саду в Рьоандзі в історичному і релігійному контекстах.