СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МІГРАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Людмила Нємець; Ірина Барило (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2014)
Проаналізовано динаміку міграційних процесів у Полтавській області за період 2007-2012 років. Проведено порівняльний аналіз показників сальдо міграції в розрізі адміністративних районів області. Охарактеризовано особливості та виявлено відмінності внутрішньорегіональної, міжрегіональної та міждержавної міграції населення в регіоні. Названі основні передумови формування сучасної міграційної ситуації в Полтавській області.