Оцінка ефективності зниження радіолокаційної помітності об’єктів за рахунок використання розсіючих та поглинаючих покриттів - Сидоренко Р.Г.; Грідін В.І.; Резніченко А.І.; Філіппенков О.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
Проведено оцінку можливостей розвідки об’єктів сучасними засобами виявлення з радіолокаційними станціями бокового огляду які встановлені на засоби космічної та повітряної розвідки Наведенні необхідні для розрахунків вихідні дані по об’єктам та умовам ведення розвідки. Отримано аналітичні вирази для розрахунку співвідношення сигнал/шум, що сприймається оком оператора на радіолокаційному зображенні та ефективності зниження радіолокаційної помітності об’єктів при їх захисті за допомогою розсіючих та поглинаючих покриттів. Розроблено математичний апарат для оцінки ефективності зниження радіолокаційної помітності об’єктів за рахунок використання розсіючих та поглинаючих покриттів.