Можливості регенерації фільтруючих перегородок - А. Luhovskyi; A. Zilinskyi; A. Shulha; I. Gryshko (Mechanics and Advanced Technologies, 2020)
У статті  проведений аналіз  способів регенерації фільтрувальної перегородки гідравлічних систем, показані їх переваги та недоліки. Представлений найбільш ефективний способів відновлення фільтрувальної спроможності пористої перегородки, що використовує ефекти, які супроводжують явище ультразвукової кавітації. Цей спосіб забезпечує очищення забруднених пор фільтрувальної перегородки діаметром декілька мікрометрів, що дозволяє розширити спектр його застосування в сучасних технологічних процесах, які ставлять високі вимоги до чистоти робочої рідини з метою підвищення надійності та довговічності обладнання.