Трансформація феномену гри в дискурсі постмодернізму - І. А. Куриленко (Культура України)
Розглядаються проблемні питання, пов’язані з дослідженням гри як одного з унікальних феноменів культури постмодерну. Осмислюються деякі підходи щодо визначення характерних ознак, типології та сутності означеного культурного явища. На прикладах концепцій Ж. Дерріда, Ж. Дельоза, Ж. Ліотара, Р. Барта, висвітлено звернення постмодерністської рефлексії до проблем мови і комунікації, зокрема в контексті концепцій «гри тексту», «ігор істини», «гри структури», проаналізовано роль феномену гри в постмодернізмі. Уточнюється поняття мовної гри в художній практиці постмодерністів.