HR-DAPA-323 »Kvarner« Poduzeće za plovidbu, transport i međunarodnu špediciju Umag – Sumarni inventar - Andrea Runko Babić (Vjesnik Istarskog Arhiva, 2016)
U Državnom arhivu u Pazinu čuva se fond HR-DAPA-323 »Kvarner« poduzeće za plovidbu, transport i međunarodnu špediciju Umag, koje je djelovalo u razdoblju od 1954. do 1963. godine. U sumarnom inventaru Fond je opisan višerazinskim sustavom arhivističkog opisivanja kako bi se istraživačima omogućilo lakše razumijevanje sadržaja Fonda. Gradivo Fonda pruža informacije o povijesti poduzeća, o njegovoj špediterskoj djelatnosti, području na kojem je djelovalo, o imovini te o ustroju poduzeća.