Визначення очікуваного впливу противника на системи електропостачання аеродромів у ході ведення бойових дій та рекомендації щодо їх відновлення - Новічонок С.М.; Усачова О.А.; Куренко О.Б.; Романюк А.О.; Терентьєва І.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2018)
У роботі розроблено методику визначення передбачуваної зони впливу та обсягів передбачуваних по-шкоджень системи електропостачання (СЕП) аеродромів Збройних Сил України в ході ведення бойових дій. Отримана методика дозволяє заздалегідь підготуватись до реагування на вплив противника, а саме: отримати вихідні дані для обирання способу відновлення елементів СЕП, визначення аварійного запасу ма-теріалів та устаткування СЕП, визначення необхідних сил та засобів для проведення відновлення. В свою чергу така інформація дозволяє скласти типові плануючі документи щодо реагування на вплив противника, визначити та призначити осіб, що будуть залучені для проведення відновлення елементів СЕП та провести відповідні тренування. На основі розробленої методики наведені рекомендації щодо відновлення елементів систем електропостачання, що у подальшому дозволить вжити заходів з додаткового захисту елементів СЕП, а також визначити необхідний обсяг сил і засобів для відновлення ушкоджених елементів.