Adam Wielomski, Od grzechu do apokatastasis. Historiozofia Josepha de Maistre’a, 1999 - Marek Macejewski (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja:  Adam Wielomski, Od grzechu do apokatastasis. Historiozofia Josepha de Maistre'a, Lublin 1999