Prihodi i rashodi općina istarskog okružja 1846./47. godine - Nevio Šetić; Marino Manin (Vjesnik Istarskog Arhiva, 1998)
Dokument koji se donosi u ovome radu predstavlja tablični prikaz planiranih prihoda i rashoda dvadeset općina Istarskog okružja za administrativnu godinu 1847. Radi se o sljedećim općinama: Baska, Buje, Buzet, Grožnjan, Kopar, Krk, Labin, Mali Lošinj, Milje, Motovun, Novigrad, Oprtalj, Pazin, Piran, Poreč, Pula, Umag, Veli Lošinj, Vižinada i Žminj. Ti podaci najpreciznije pokazuju djelokrug i opseg poslova istarskih općina podkraj prve polovine 19. st. Gradivo se nalazi u Diplomatičkom arhivu Gradske knjižnice (Biblioteca civica) u Trstu, u fondu Conti preliminari istriani.