ОСНОВНІ ЗАСАДИ СТВОРЕННЯ УМОВ ЕФЕКТИВНОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ ПРАЦІ УКРАЇНИ - O.V. Perepelyukova (Економіка та право, 2024)
У статті розглянуто основні засади створення умов, які сприяють покращенню характеристик на ринку праці задля збільшення рівня зайнятості населення та зменшення безробіття. Визначено головні проблеми, що виникають сьогодні на регіональних ринках праці України. Виокремлено важливі напрями, для яких необхідне більш ефективне використання їх потенціалу. Запропоновано основні заходи щодо змінення ринку праці з метою сприяння гнучкості та мобільності робочої сили на рівні підприємства, регіону, держави.