Vpliv Kovine na talno favno vodotokov - Gordana Franković Kerekeš (Acta Biologica Slovenica, 1986)
Preizkusili smo občutljivost višjih rakov - Gammarus fossarum -Amphipoda (postranice) in Asellus aquaticus lsopoda (vodni oslički) na baker in kadmij. Po tritedenskih testih smo ugotovili, da je Gammarus fossarum občutljivejši in zato primernejši za testiranje kot Asellus aquaticus.