Застосування глобальних систем визначення місцеположення для підвищення бойових можливостей зенітних ракетних військ - Ярош С.П.; Буданов М.С.; Гапонов О.Ю.; Флячок Ю.О. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
В статті розглядаються основи побудови та функціонування глобальних супутникових систем визна-чення місцеположення. Досліджується питання застосування апаратури даних систем на базових шасі вогневих засобів підрозділів зенітних ракетних військ для підвищення розвідувальних, вогневих і маневрених можливостей частин зенітних ракетних військ. Аналізується механізм впливу підвищення оперативності та точності визначення місцеположення рухомих об’єктів вогневих підрозділів зенітних ракетних військ на їх бойові можливості.