ГЕНЕЗА ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ В УКРАЇНІ - А.І. ЛИГА (Економіка та право, 2024)
Досліджено розвиток правового регулювання прав споживачів у законодавчих актах України. З позиції сучасного міжнародного права та практик охоплено засадничі рівні правового регулювання як в період, що передував незалежності, так і після її здобуття. У статті зроблено акцент на динаміці розвитку правових норм, що впливають на сучасні права споживачів в Україні. У результаті проведеного аналізу визначено позитивні та негативні аспекти, які вплинули на формування правової бази національної системи захисту прав споживачів, зокрема в контексті науки господарського і цивільного права.