بررسی عملکرد دندان‌پزشکان و دانشجویان دندان‌پزشکی اصفهان در زمینه‌ی کنترل عفونت رادیولوژی - مهرداد عبدی نیان; مهسایه لشکری زاده; مصطفی مسعودی (مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان, 2024)
مقدمه: با وجود روی کارآمدن روش‌های جدید تصویربرداری در دندان‌پزشکی، رادیوگرافی داخل دهانی بیشترین استفاده را در میان این تکنیک‌ها دارد.از طرف دیگر به دلیل ارتباط بین بیمار و دندان‌پزشک حین تهیه این تصاویر، ریسک انتقال عفونت بالا می‌باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان رعایت کنترل عفونت در رادیولوژی داخل دهانی توسط دندان‌پزشکان و دانشجویان دانشکده‌ی دندان‌پزشکی اصفهان بود.مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی توصیفی از نوع تحلیلی- مقطعی بوده که از طریق تکمیل پرسش‌نامه توسط تعدادی دندان‌پزشک و دانشجوی دانشکده‌ی دندان‌پزشکی اصفهان در سال 1398 اجرا گردید. پرسش‌نامه حاوی 11 سؤال در 9 زمینه‌ی مرتبط با رعایت کنترل عفونت در دندان‌پزشکی بود. برای جمع‌آوری اطلاعات به هر کدام از گزینه‌های سؤال امتیازی تعلق گرفت که حداکثر امتیاز 35 و حداقل آن 7 بود. میانگین وانحراف معیار، فراوانی و ضریب همبستگی Spearman محاسبه گردید (0/05 = α).یافته‌ها: میانگین نمره‌ی عملکرد رعایت کنترل عفونت در دانشجویان، 20/9 و در دندان‌پزشکان، 25/2 حاصل شد. همچنین آزمون Mann-Whitney نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین دو گروه دندان‌پزشکان و دانشجویان وجود داشت (0/001 >p value ).نتیجه گیری: میانگین نمره‌ی عملکرد در دو گروه دندان‌پزشکان و دانشجویان در حد متوسطی قرار داشت. عملکرد دندان‌پزشکان بهتر بود و نمره‌ی بالاتری کسب کردند.