Повторюваність результатів багатопрхідного лазерного формування листових матеріалів - Олексій Кагляк; Одарка Прохоренко; Богдан Романов; Олексій Гончарук; Олександр Сіора; Олена Мельник; Леонід Головко (Mechanics and Advanced Technologies, 2021)
Лазерне формоутворення листових матеріалів є перспективним процесом обробки, оскільки не потребує високовартісного, металоємного штампового обладнання,є процесом гнучким та дозволяє проводити обробку, втому числі, пружних крихких матеріалів та матеріалів з підвищеною жорсткістю.  Тому дослідження особливостей лазерного формоутворення листових матеріалів є важливим. На даний час є необхідність додатково вивчити питання повторюваності результатів обробки під час лазерного формоутворення та  дослідити можливості стабілізації параметрів процесу. Власне, на ці питання і спрямоване дане дослідження.