Використання наукометричних баз та їх інструментарію у наукових дослідженнях - Пацек П. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
Сучасне інформаційне суспільство характеризується постійним ростом обсягів інформації, що поши-рюється за допомогою різних засобів комунікації. В цих умовах інформаційна компетентність науковців набуває особливого значення. В статті стисло наведено та проаналізовано можливості провідних науко-метричних баз світу та їх інструментарію під час організації та проведення наукових досліджень й публі-кації отриманих результатів.