Активізація вивчення етнології засобами української літератури - Olesya Bartashuk (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті проаналізовано можливості використання міжпредметних зв’язків при вивченні етнології в системі професійної підготовки філологів-українців. Зосереджено увагу на висвітленні теоретичних та практичних аспектів активізації вивчення окремих тем із етнології України при використанні художніх творів із курсу української літератури. Обґрунтовано важливість міжпредметних зв’язків етнології та української літератури у формуванні як етнокультурної, полікультурної, так і професійної компетентності майбутнього українського філолога.