Магнітні рідини на основі магнетиту і доксорубіцину для спрямованої доставки лікарського засобу - A. L. Petranovska; N. V. Abramov; S. P. Turanska; P. P. Gorbyk; A. P. Kusyak (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2017)
Розроблено технологічну методику синтезу нових магнітних рідин на основі колоїдних систем модифікованого магнетиту, що містять хіміотерапевтичний препарат доксорубіцин. Модифікування поверхні магнетиту здійснено гідроксоапатитом, магнітну рідину стабілізовано олеатом натрію та поліетиленгліколем для надання біосумісних властивостей та низької здатності до адсорбції білків плазми крові. Вивчено фізико-хімічні властивості розроблених колоїдних систем.