Проблемні питання методики вогневої підготовки з урахуванням досвіду застосування військ в операції Об’єднаних сил - В.В. Єманов; П.В. Пістряк; І.О. Атаманенко (Системи озброєння і військова техніка, 2021)
В статті визначені деякі проблемні питання методики вивчення вогневої підготовки, що пропонуються більшістю програм бойової (спеціальної) підготовки збройних формувань, які за досвідом участі військ (сил) в операції Об’єднаних сил (ООС) мають певні протиріччя з існуючими підходами та потребують наукового та методичного обґрунтування і доопрацювання. Приведено попередні результати деяких експериментів, які було проведено під час занять та стрілецьких тренувань з вогневої підготовки з метою виявлення запропонованих проблемних питань та на основі отриманих даних визначено основні підходи до їх вирішення.