Прихована ударно-маневрова оборона в умовах проведення операцій Об’єднаних сил - В.П. Варакута; О.О. Кумпан; М.Д. Ткаченко; С.М. Подвязніков (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2021)
У роботі розглянуті види оборони, проаналізовані та визначені позитивні й негативні тактичні характеристики позиційної, маневреної, активної, передової та мобільної оборони. Наведені теоретичні розробки військових фахівців США та країн-членів НАТО щодо організації й застосування різних видів оборони. Обґрунтовані умови застосування прихованої ударно-маневрової оборони та принципи її застосування.