Виховання у молодших підлітків основ здорового способу життя в системі позаурочної діяльності - Hennadii Kovalchuk (Педагогічний дискурс, 2014)
У статті розкрито процес виховання у молодших підлітків основ здорового способу життя в системі позаурочної діяльності. Виходячи із особливостей розвитку школярів даного вікового періоду і їх потреб у самопізнанні, саморозвитку і самостверджуванні за результатами проведеного дослідження автором висвітлено різноманітні форми і методи позакласної роботи, спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я. Особлива увага звернена на використання активних методів, спрямованих на формування у підлітків позитивної мотивації, усвідомлення значення рухової активності, озброєння їх системою знань, умінь та навичок з питань поліпшення власного здоров’я, необхідності здійснення контролю та внесення відповідних коректив у власний спосіб життя.