УРАХУВАННЯ ДЕМОГРАФІЧНИХ РЕАЛІЙ ПРИ РЕАЛІЗАЦІЇ РЕФОРМИ У СФЕРІ ОСВІТИ - V.O. Babych-Vepreva (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано зміну рівня народжуваності в Донецькій області протягом 2005–2010 рр., враховуючи державну соціальну політику. Розглянуто зв’язок між рівнем народжуваності і функціонуванням загальноосвітніх закладів, їх наповнюваністю, оптимізацію мережі шкіл (а саме закриття шкіл) як захід, який впроваджується у зв’язку з реалізацією реформи і спрямований на зниження витрат з утримання загальноосвітніх закладів і підвищення якості освіти. Прогнозовано наслідки від впровадження цього заходу, враховуючи нинішній рівень народжуваності і демографічну ситуацію.