Підготовка педагогічних працівників до соціалізації молоді (20-ті роки ХХ століття) - Svitlana Tafintseva (Педагогічний дискурс, 2015)
У статті автором здійснено аналіз професійної підготовки майбутніх учителів до соціалізації підростаючого покоління в 20-х рр. ХХ ст. Визначено особливості змісту підготовки педагогічних кадрів відповідно до вимог радянського суспільства. На основі відповідної джерельної бази автором здійснено спробу історико-педагогічного аналізу професійної підготовки майбутніх вчителів до соціалізації учнів, що здійснювалась за діяльної позиції влади, партійно-державного апарату на чіткій ідеологічній основі піднесення ідейно-політичного рівня та науково-методичної кваліфікації вчителів початкових, семирічних та середніх шкіл УРСР. Узагальнено зміст і форми підготовки майбутніх вчителів та важливість історичного досвіду минулого для сучасної теорії і практики професійної підготовки вчителів до соціалізації підростаючого покоління.