СТАТЬ І ВИКОНАННЯ МАТЕРИНСЬКОЇ ФУНКЦІЇ ЯК ПІДСТАВИ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ВИНИКНЕННЯ ТРУДОВИХ ПРАВОВІДНОСИН ІЗ ЖІНКАМИ — КАНДИДАТАМИ НА СЛУЖБУ ДО ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ - I.V. Shulzhenko (Економіка та право, 2024)
Стаття присвячена аналізу доцільності диференціації правового регулювання виникнення трудових правовідносин із жінками — кандидатами на службу до ОВС України. Надано пропозиції щодо усунення правових колізій, які виникають при такій диференціації. Автор приходить до висновку, що наслідками диференціації правового регулювання виникнення трудових правовідносин із жінками — кандидатами на службу до ОВС України є надання жінкам додаткових правових гарантій у вигляді пільг і переваг або застосування обмежень чи заборон.