НАРИС З ІСТОРІЇ КАТЕРИНОСЛАВСЬКОЇ ГІСТОЛОГІЧНОЇ ШКОЛИ (ДО 100-ЛІТТЯ КАФЕДРИ ГІСТОЛОГІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ МЕДИЧНОЇ АКАДЕМІЇ) ЧАСТИНА ІІ: 1962-2000 - Д. Г. Марченко; С. Б. Морозова; Н. С. Петрук; О. Ю. Потоцька; Л. А. Романенко; Н. В. Станішевська; Н. М. Султанова; Л. А. Філімонова; І. С. Хріпков; Н. М. Шевченко; І. В. Твердохліб (Морфологія, 2017)
Подальший розвиток Дніпропетровської гістологічної школи від 1962 до 1989 року пов’язаний з ім’ям професора Володимира Івановича Архипенка. Виконавши під керівництвом професора Б.В.Альошина кандидатську дисертацію, В.І.Архипенко присвятив свою подальшу діяльність вивченню ендокринної системи, передусім щитовидної залози.